امروز، ۲۳ اسفند ۱۳۹۶، مصادف با ۱۴ مارس ۲۰۱۸، استیون هاوکینگ یکی از نامدارترین دانشمندان بزرگ قرن، در سن ۷۶ سالگی از دنیا رفت.
استیون هاوکینگ در سال ۱۹۴۲ در انگلیس به دنیا آمده بود. در سن ۲۱ سالگی، پزشکان یک بیماری عصبی-عضلانی نادر به نام ALS در بدن او تشخص دادند و پیش بینی کردند او حدود ۲ سال بیشتر زنده نمی ماند. اما او در سن ۲۳ سالگی ازدواج کرد و با روحیه ای که پیدا کرده بود، توانست بر بیماری خود غلبه کند.
بیماری او آنقدر پیشرفت کرد که ابتدا دست های او فلج شد و قادر به نوشتن نبود، سپس حتی گردن و زبان او هم فلج شده بود. بعد از فلج دست و زبان، او قادر به نوشتن و صحبت کردن نبود، اما برای او دستگاهی ساخته بودند که بر اساس چشم و ابرو، آنچه می خواست را به نوشتار یا صدا تبدیل می کرد. در واقع هوش مصنوعی (پردازش تصویر، یادگیری ماشین، پردازش گفتار و …) در خدمت او قرار گرفت تا او به پیشرفت هایش ادامه دهد و جامعه علمی دنیا از وجود او استفاده نماید.
او بیش از پنج دهه از عمر خود را با بیماری بسیار نادر و فلج کننده ALS سپری کرد و جالب این که، بزرگترین پیشرفت ها و نظریه های خود را در این مدت ارائه داد. خودش مدعی است که بیماری او باعث شد تا بیشتر بیندیشد. با این که تفکرات و ذهنیات او از دنیا و پیدایش هستی همانند یکتاپرستان نیست، اما شاید نظریه های علمی او راهگشای بسیاری از یکتاپرستان دنیا بوده و باشد. او حتی تفکرات سیاسی خود را نیز مطرح می کرد. به عبارت دیگر، انسانی تک بعدی (فقط در بعد علم نبود)، هر چند در علم، خصوصا فیزیک و فلسفه علم، بیشتر شناخته شده بود.
استیون هاوکینگ در حال تجربه حس بی وزنی در فضا